Skötselråd

Skötselråd

 

BEHÅLL SKÄRPAN PÅ DINA NYSLIPADE KNIVAR!

 

 

Vid varje tillfälle man stålar/bryner sin kniv själv försvinner lite av ursprungsvinkeln (primäreggen blir rund) och slutligen kommer man till ett läge där man inte längre kan få skärpa på kniven med hjälp av stålning eller bryning.

 

Då är det åter dags att återställa knivens rätta eggvinkel med en grundslipning!

 

Vårda dina knivar och behåll livslängden på skärpan.

 

Några tips:

  • Skär inte i ben eller frysta varor
  • Skär inte i något annat än råvaror. Att skära i tex papp förstör skärpan snabbt.
  • Handdiska alltid kniven i ljummet vatten. Aldrig i diskmaskinen. Torka helt torr.
  • Förvara din kniv på magnetlist, knivställ, kvivblock eller knivväska.

 

Stora Vattugatu (garage vid vändplan)

Vika, Falun

072 - 560 03 51

(lämna ett meddelande så ringer jag upp):